Kycklingsliders med tomatchutney

koket.se
Kycklingsliders med tomatchutney
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Kycklingsliders med tomatchutney

17 ingredienser

Allt blir godare i miniformat - som dessa chicken sliders med lagrad ost och hemgjord tomatchutney till exempel!

logo
Sandra Mastio DM

Se Sandra Mastio laga receptet

Ingredienser

portioner

Tomatchutney

  • 1 schalottenlök
  • 1 tsk fänkålsfrö, mortlade
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 3 msk rörsocker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 6 plommontomater (eller körsbärstomater, gärna gula)

Sliders

  • 8 slidersbröd
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • salt
  • peppar
  • 8 skivor lagrad ost, (gärna cheddarost)

Till servering

  • 8 blad krispig sallad (t ex roman eller isberg)
  • 1 silverlök, tunt skivad

Gör så här

  1. Börja med chutneyn. Finhacka löken och stek den långsamt i smör tills den är mjuk, tillsätt 1 msk olivolja och kryddor och låt fräsa 1 en minut. Tärna tomaterna och vänd ner dem i lökröran, salta och peppra och låt allt koka samman på svag värme i ca 10-15 minuter.
  2. Dela kycklingen en gång på längden och stek i olivolja och smör, salta och peppra på båda sidor. Det går även bra att grilla kycklingen.
  3. När du stekt ena sidan vänder du kycklingen och lägger på osten och ovandelen av brödet som får ångas och värmas upp.
  4. På underdelen av brödet lägger du chutneyn, ett salladsblad, några skivor lök och sedan kycklingen med ost och ovandelen av brödet. Tryck till slidern en aning.