Lägg kycklingen i en stor kastrull och häll över vatten. Tillsätt vitlöksklyftorna, vitpepparkorn, gul lök, vegeta och salt. Koka kycklingen i ca 45 minuter. Skumma av buljongen om det behövs.
Ta upp kycklingen och koka buljongen i 10 minuter till. Sila av buljongen och smaksätt med mer salt eller vegeta.
Koka quinoan enligt instruktionerna på förpackningen.
Ta bort köttet från kycklingen och dra kycklingköttet i strimlor.
Finstrimla sockerärtor.
Svetta purjolöken och vitlöken i en kastrull i 2 minuter. Tillsätt den strimlade kycklingen, kycklingbuljongen och citronsaft. Låt det koka i ca 10 minuter och addera sedan dill och persilja.
Lägg upp quinoan i skålar och fördela kycklingsoppan över.
Toppa med purjolök, sockerärtor, grekisk yoghurt, citronzest, svartpeppar och eventuellt lite mer vegeta.