Lägg spett av trä i blöt 1–2 timmar innan du börjar grilla.
Pressa vitlöksklyftorna och limen till marinaden. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda alltsammans med resten av ingredienserna till marinaden i en bunke.
Skär kycklingfilén i 2 cm stora tärningar. Lägg ner dem i marinaden och blanda runt. Låt marinera i kylen i minst 2–3 timmar, gärna längre.
Trä upp kycklingköttet på spetten (olja in spetten först om de är av metall) och grilla det runt om i 4–5 minuter.
Servera med en het chiliaioli.
Chiliaioli
Pressa ner vitlöksklyftorna och limehalvan i en bunke.
Tillsätt äggulorna och rör droppvis ner oljan. OBS! Oljan och äggen måste ha samma temperatur för att inte aiolin ska skära sig.
Smaka av aiolin med salt, peppar och lite finstrimlad ur- kärnad färsk chilifrukt eller chilipasta.