Kycklingspett med honungsdressad potatissallad & spetskål

Lönneberga Kycklingspett med honungsdressad potatissallad & spetskål
Foto: Köket.se

Kycklingspett med honungsdressad potatissallad & spetskål

9 ingredienser

30 min

Grillade kycklingspett som serveras med krämig potatissallad som blandas med grillad spetskål och sötsyrlig honungsdressing. Perfekt till midsommar eller picknick!

Svensk kyckling från Lönneberga
Lönneberga Kycklingspett Paprika & örter NY 2024

Svensk kyckling från Lönneberga

Färdigmarinerade kycklingspett - snabbt, enkelt och supergott!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 800 g färskpotatis
  • 1 förp Lönneberga Kycklingspett Paprika & örter (à 450 g)
  • 1 spetskål
  • 1 rödlök
  • 1 kruka basilika

Dressing

  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk honung
  • 0,5 tsk dijonsenap
  • 1 citron, saften

Gör så här

  1. Koka potatis tills den blir mjuk. Låt svalna något.
  2. Grilla kycklingspett enligt instruktionen på förpackningen.
  3. Dela spetskålen i kvartar och grilla även dem. Se till att en bit av roten sitter kvar på alla delar så att kålen inte faller sönder när du grillar den.
  4. Strimla hälften av den grillade spetskålen. Skiva rödlök och dela potatisarna i mindre delar.
  5. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen i botten av en stor bunke.
  6. Slunga runt potatis, strimlad spetskål och rödlök i honungsdressingen. Lägg upp på ett fat. Toppa med basilika.
  7. Servera med grillade kycklingspett.
TIPS!
Fler tips!
Lönneberga Grillad citronkyckling med sparris

Fler tips!

Här hittar du fler recept på grillad kyckling från Lönneberga.

Läs mer