3 dl crème fraîche (alt gräddfil eller turkisk yoghurt)
1 dl majonnäs
0,5 rödlök, finhackad
1 msk dijonsenap
1 msk örtsalt
salt
svartpeppar
Gör så här
Kycklingspett
Hacka lök och vitlök fint. Hetta upp olja i en kastrull och stek löken tills den får färg. Vind i vitlök och stek lite till.
Tillsätt resten av ingredienser till såsen och koka upp under omrörning. Låt sockret smälta helt och ställ sedan åt sidan.
Hacka kyckling i bitar och trä på spett. Pensla på barbecuesåsen och tillaga spetten på grillen, ca 5 minuter på varje sida.
Smashad potatissallad
Koka potatisarna mjuka med skal, låt rinna av. Värm ugnen till 200 grader. Smält smöret och blanda med pressad vitlök och örtsalt.
Lägg potatisarna på en plåt och “krascha” dem med en slev eller potatisstöt. Pensla dem med vitlökssmöret och strö på rosmarin. Baka dem gyllene mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Blanda alla ingredienser till potatissalladen. Rör sedan i potatisen. Låt stå och gotta sig i kylen en stund. Servera!