Kycklingsteak med svartkål- och cashewdipp

kycklingsteak med cashewdipp
Foto: Johan Kalén
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Kycklingsteak med svartkål- och cashewdipp

12 ingredienser

30 min

Receptet kommer från Tina Nordströms bok "Gott käk utan krångel", Krispig kyckling som steks till perfektion och serveras med en krämig dipp på svartkål och cashewnötter! Vardagslyx när det är som bäst!

Ingredienser

portioner
  • 5 dl vatten, kokat
  • 3 dl cashewnötter
  • 4 kycklingar (steakfilé)
  • 1 msk olivolja
  • 150 g svartkål
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk tahinipasta
  • 0,75 dl vatten, kokat
  • 0,75 dl olivolja
  • 2 tsk sherryvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Häll 5 dl kokande vatten över cashewnötter i en bunke. Låt stå i 30 minuter.
  2. Skär svartkål i bitar och förväll hälften av kålen. Ta
 upp och torka av (spara 2 dl av kokvattnet). Sila av vattnet från nötterna och mixa dem med förvälld kål, 1 vitlöksklyfta, tahini, 3⁄4 dl kokvatten, olivolja och sherryvinäger (tillsätt mer kokvatten om det behövs). Smaksätt med salt och nymalen svartpeppar.
  3. Salta och peppra 4 kycklingstekar. Stek dem knapriga på skinnsidan i 1 msk olivolja 
i en panna i 7–8 minuter.
  4. Vänd kycklingen, lägg i resten av kålen och stek färdigt kycklingen (innertemperatur: 75 grader).
  5. Salta och peppra lite till. Servera med dippen.