Kycklingvingar med blue cheese och kaprisdipp

NYHET
koket.se
Kycklingvingar med blue cheese och kaprisdipp
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Kycklingvingar med blue cheese och kaprisdipp

16 ingredienser

40 min

Heta och klibbiga kycklingvingar med två olika dippsåser - en klassisk blue cheese och en med kapris, gräslök och dijonsenap. Vingarna äts bäst med fingrarna, så se till att ladda upp med ett gäng servetter.

logo
stefan ekengren profilbild ny

Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 1,5 kg kycklingvinge
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk paprikapulver
  • 1,5 dl hot sauce
  • 2 msk farinsocker
  • 50 g smör

Blue cheese

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl majonnäs
  • 150 g blåmögelost, smulad
  • salt

Kaprisdipp

  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl kapris
  • 1 kruka färsk gräslök
  • 2 msk dijonsenap
  • salt

Gör så här

Kycklingvingar

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Vänd runt kycklingvingarna med salt, vitlökspulver, paprikapulver och olja.
  3. Lägg vingarna i en ugnssäker form. Tillaga i ugnen ca 20 minuter.
  4. Smält smöret i en kastrull. Blanda med hot sauce och farinsocker till en marinad.
  5. Ta ut kycklingvingarna lägg i en bunke. Häll på marinaden och vänd runt. Servera direkt tillsammans med dippsåserna.

Blue cheese

  1. Mosa blåmögelosten i en skål. Blanda ner crème fraiche och majonnäs. Smaka av med salt.

Kaprisdipp

  1. Hacka kaprisen. Skär gräslöken fint. Blanda majonnäs, gräddfil, gräslök, kapris och senap i en skål. Smaka av med salt.