Chokladmuffins med glasyr

Chokladmuffins med glasyr
Foto: Per Ranung
Sara Begner
Sara Begner

Chokladmuffins med glasyr

8 ingredienser

30 min

Mumsiga muffins eller cupcakes som är lätta att baka. Dekorera med glasyr. Recept ur boken Laga mat tillsammans.

Receptet ger cirka 10-12 muffins.

Receptet är hämtat ur boken Laga mat tillsammans.

Ingredienser

portioner10 - 12 stycken
  • 10-12 muffinsformar
  • 100 g mörk choklad, i bitar
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 4 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Smält chokladen i vattenbad och ta från värmen.
  3. Vispa smör och socker smidigt med elvisp.
  4. Tillsätt äggen ett i taget.
  5. Blanda de torra ingredienserna och vispa sedan ner dem och chokladen i smörblandningen.
  6. Klicka ner smeten i formarna.
  7. Grädda mitt i ugnen 15–20 minuter.