Lågtempad lax med glasnudelsallad

koket.se
Lågtempad lax med glasnudelsallad
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Lågtempad lax med glasnudelsallad

20 ingredienser

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner

lax

  • 700 g laxfilé
  • 1 dl gräslök, finhackad
  • 1 dl rostade kokosflagor

Glaze

  • 0,75 dl ostronsås
  • 0,75 dl sweet chilisås
  • 2 tsk ingefära, riven
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 0,5 limefrukt, zest och pressad juice

sallad

  • 100 g glasnudlar
  • 0,5 gurka
  • 100 g babyspenat
  • 3 salladslökar, i tunna skivor
  • 1 röd paprika, i munsstora bitar
  • 1 limefrukt, zest och juice
  • 2 msk fisksås
  • 1,5 msk farinsocker
  • 1 klyfta vitlök, skalad och riven
  • 1 msk ingefära, riven
  • 1 msk neutral rapsolja
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till glazen.
  2. Lägg laxen i en ugnsform och pensla med hälften av glazen. Tillaga i ugn, 125 grader i ca 25 minuter. Laxen skall ha en innertemperatur på mellan 40-56 grader beroende på hur man vill ha den tillagad. 40 grader med rå innerkärna eller 56 grader för helt genomlagad.
  3. Ta ut och pensla med resterande glaze. Toppa med gräslök, kokosflagor och rädisor.
  4. Koka glasnudlarna enligt anvisningar på förpackningen. Skölj av med iskallt vatten och låt droppa av ordentligt i sil.
  5. Kärna ur gurkan. Skär i munsstora bitar. Lägg i en stor skål med glasnudlar, spenat, salladslök och paprika.
  6. Blanda samman limejuice, zest, fisksås, farinsocker, 1 riven vitlöksklyfta, 1 msk riven ingefära och rapsoljan till en dressing. Häll över salladen och rör om. Toppa med koriander och servera tillsammans med laxen