ca 9 dl vetemjöl special (vanlig mjöl funkar också bra)
Fyllning
ca 600 g köttfärs
1 lök
sivri
3 tomater
0,5 dl persilja
1 msk paprikapuré
1,5 tsk tomatpuré
0,5 dl olja
salt
peppar
Gör så här
Degen
Rör ut jästen med ljummet vatten och blanda sedan i oljan.
Tillsätt övriga ingredienser till degen och knåda ordentligt. Tillsätt så mycket mjöl du behöver för att få en smidig och lättarbetad deg.
Täck degen med en plastpåse och låt jäsa i 45 minuter i rumstemperatur. Du kan även göra degen långt innan du ska göra pizzan, den håller sig bra i kylen upp till 10 timmar.
Fyllning
Finhacka alla grönsaker.
Blanda sedan ihop med övriga ingredienser till fyllningen.
Lägg köttfärsröran i en sil och låt rinna av en stund.
Montering
Häll ut degen på ett mjölat bakbord och tryck ut 6-7 bollar, täck dem med en bakduk och låt vila i 10 minuter.
Värm ugnen till 225 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt.
Kavla ut en boll på mjölat bakbord tunn (tunnare än en pizza). Lyft över degplattan på plåten.
Lägg på köttfärsröra och platta ut det med handen, eller undersidan av en sked. Snåla inte med fyllningen, den “krymper” ganska mycket i ugnen.
Grädda pizzan på nedre falsen av ugnen (sista gallret nedifrån). För att se om pizzan är färdiggräddad lyfter du på den med en stekspade och ser om den fått en fin färg undertill, det tar ca 10 minuter.
Servera tillsammans med exempelvis yoghurt, goda grönsaker och rulla ihop som en kebab, eller servera som pizza.