Häll mjöl och vatten i en kastrull. Vispa klumpfritt under omrörning. Sänk värmen och låt småputtra i 5 min. Låt svalna.
Brödet
Blanda alla ingredienserna i en skål. Knåda i ca 10 min för hand eller i maskin. Avsluta med oljan och låt jäsa 1h.
Dela degen i stora bollar och lägg de direkt på bakplåtspappret utan att använda mjöl. Det riskerar att förändra ytan. Använd lite olja på händerna istället när du ”bollar” ut degen. Undvik också att knåda eller lek för mycket med degen annars riskerar den att bli torr efter utbakningen.
Låt degen vila som dem är på plåten i 10 min sen plattar du till bollarna med fingertopparna med hjälp av lite olja på händerna. Strö på lite frön
Låt jäsa i ytterligare 30 min.
Sätt ugnen på varmluftsugn på 210 grader.
Pensla lite glasyr på brödet före och efter gräddning. Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 min eller tills brödet blir gyllenbrun