Blanda strösocker och lakritspulver i en liten skål.
Smält choklad och smör över vattenbad. Ta bort från värmen och rör ner sockerblandningen och rör ner äggen.
Lägg muffinsformar i en muffinsplåt och fyll med smeten. Grädda i ca 10-12 minuter. De ska vara lite kladdiga inuti men fasta uppepå när du tar ut dom. Låt svalna.
Frosting
Smält mörk choklad över vattenbad eller i mikrovågsugn. Koka upp grädde i en kastrull och häll över chokladen och rör om till en blank ganache. Blanda tills den är något trögflytande, då kan du hälla den över dina muffins.
Smält den vita chokladen, häll i en spritspåse och klipp ett mycket litet hål.
Häll den mörka chokladen över muffinsen. Gör sedan en virvel i cirkelmönster med den vita chokladen, starta inifrån och snurra utåt. Använd sedan en tandpetare och dra från mitten muffinsen och ut mot kanterna så att det liknar ett spindelnät.
Lägg in i kylen och låt frostingen stelna innan servering.