Lakritsmacarons

koket.se
Lakritsmacarons
Foto: TV4
Elisabeth johansson 2
Elisabeth johansson 2

Lakritsmacarons

10 ingredienser

1 h 30 min

Den franska mandelmarängkakan färgas i det här receptet svart med pastafärg och fylls med en smörkräm med lakritsgranulat.

Se Elisabeth Johansson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner stycken

Macarons

  • 75 g äggvita
  • 30 g strösocker
  • 70 g florsocker
  • svart pastafärg
  • 90 g florsocker
  • 90 g mandelmjöl

Smörkräm

  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 70 g florsocker
  • 1 äggula
  • 10 g lakrits, granulat, pulver eller pasta

Gör så här

Macarons

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa upp äggvitorna till ett fast skum.
  3. Blanda socker och siktat florsocker (70 g) i en skål, vänd ner det i skummet. Tillsätt färgen. Vispa ytterligare ett par minuter.
  4. Sikta florsockret (90 g) och blanda med mandelmjölet, mixa. Vänd ner det i marängen med en slickepott. Fyll upp en spritspåse med rund tyll.
  5. Spritsa ut rundlar på en plåt med bakplåtspapper, 3-4 cm i diameter. Dunka plåten lite försiktigt i bordet. Vila 20-30 minuter på plåten.
  6. Baka av i ca 14 minuter på nedersta falsen.

Lakritsganache

  1. Vispa smör och florsocker, fluffigt, vispa i äggulan. Tillsätt lakrits. Fyll upp krämen i en spritspåse med tyll.
  2. Spritsa lite fyllning på hälften av kakorna och sätt ihop dem två och två till macarons.