Lakritspannacotta med limemarinerade bär

Lakritspannacotta med limemarinerade bär
Foto: Tv4

Lakritspannacotta med limemarinerade bär

Av: Eric - Filipstad

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

20 min + tid i kyl

En krämig pannacotta med lakritssmak är en vuxen och god dessert. Tillsammans med limemarinerade bär kan det bli en riktig succé!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Limemarinerade bär

  • 4 dl blandade bär (t.ex. hallon och björnbär)
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 limefrukt

Lakritskross

  • 100 g turkisk peppar

Lakritspannacotta

  • 1,5 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 msk lakritspulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 msk strösocker

Gör så här

Limemarinerade bär

  1. Blanda bären med sockret och juicen från en lime tills sockret har löst upp sig. Låt stå och dra en stund innan servering.

Lakritskross

  1. Krossa turkisk peppar i en mortel tills du fått en grövre struktur. Krossa inte för mycket så det blir ett pulver.

Pannacotta

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten och låt dra.
  2. Koka upp grädde med lakritspulver, se till att vispa så att det inte bränns i botten.
  3. Ta av från värmen och rör ner vaniljsocker och socker.
  4. Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i gräddmixen.
  5. Häll upp blandningen i portionsglas.
  6. Låt stelna i kylskåpet i minst 3 timmar.

Servering

  1. Ta ut pannacottan och lägg på de marinerade bären, avsluta med lakritskross och limezest.