Lakritsparfait med mango

NYHET
Lakritsparfait med mango
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Lakritsparfait med mango

8 ingredienser

30 min + tid i frys

En krämig parfait med mango och lakrits passar perfekt som sött avslut på en god middag.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 4-5 lakritskarameller
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl fryst mango
  • 0,5 dl grädde
  • 2 msk florsocker
  • lakritskarameller, krossade
  • färsk mynta
  • chiliflakes

Gör så här

  1. Hacka lakritskaramellerna i små bitar.
  2. Värm 1 dl av grädden i en kastrull på låg värme och rör ner de hackade karamellerna tills de smälter helt. Ta bort från värmen och låt svalna något.
  3. Mixa mangon till en slät puré.
  4. Vispa 2 dl grädde till mjuka toppar i en skål.
  5. Rör ner florsocker i mangopurén samt tillsätt de smälta lakritskaramellerna.
  6. Vänd försiktigt ner den vispade grädden i blandningen. Rör om tills allt är väl blandat.
  7. Häll upp blandningen i glas eller små formar.
  8. Toppa med krossade lakritskarameller, mynta och chiliflakes.
  9. Låt stå i frysen i ca 2 timmar för att stelna.