Lakritspavlova med grädde och röda bär

Lakritspavlova med grädde och röda bär
Foto: TV4
Emma Brink Rask
Emma Brink Rask

Lakritspavlova med grädde och röda bär

Av: Emma Brink Rask

Från: Bingolotto

7 ingredienser

Lika god som den är enkel att baka är denna frasiga marängtårta med smak av lakrits. Toppa med vispad grädde och färska röda bär som hallon och vinbär.

Ingredienser

portioner

Marängbotten

  • 100 g äggvita [ca 3 st]
  • 90 g strösocker [1 dl]
  • 120 g florsocker [2 dl]
  • 2 msk lakritsgranulat

Fyllning

  • 3 dl vispgrädde
  • hallon (färska)
  • röda vinbär (färska)

Gör så här

Marängbotten

  1. Sätt ugnen på 80 grader, varmluft. (100 grader vanlig ugn).
  2. Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum.
  3. Tillsätt strösockret lite i taget och vispa till en blank och fast maräng.
  4. Blanda florsocker och lakritsgranulat och vänd ner i marängen med några bestämda tag.
  5. Bred ut maräng, ca 1 cm tjockt i en cirkel, ca 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Lägg resten av marängen på en spritspåse med en st honoré-tyll och spritsa i slalom runt kanten på cirkeln så att den bildar en mur.
  6. Grädda i 2 timmar. Stäng sen av ugnen och låt dem stå kvar i 1 timme till.

Fyllning

  1. Vispa grädden lätt och bred ut den i marängbotten.
  2. Fyll på med hallon och vinbär. Servera genast.