Blanda samman ägg, riven lök, riven vitlök, ströbröd, grädde, salt, peppar och finhackad rosmarin (eller torkad) i en bunke. Låt svälla 5-10 minuter.
Blanda sedan i lammfärsen, blanda väl.
Forma biffar av smeten och lägg på ett fat.
Skala och skär rotfrukterna i jämnstora bitar. Lägg i en ugnssäker form. Ringla över olivolja, salta och peppra.
Tillaga i ugnen 30-40 minuter tills de rostats och är lagom mjuka. Ta ut rotfrukterna när 5 minuter återstår och ringla över honungen. Vänd runt och låt gå ytterligare 5 minuter i ugnen.
Skär bort kanten från getosten. Mixa ihop getosten med crème fraiche till en slät kräm. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Ställ svalt till servering.
Stek biffarna i smör i en stekpanna ett par minuter per sida tills de är gyllene och genomstekta, salta och peppra på båda sidor under stekningen.
Servera de honungsglaserade rotfrukterna till lammfärsbiffarna och den goda getostkrämen. Dekorera med färsk rosmarin!