Thomas Sjögren bjuder på en smakrik vardagsmiddag med saftiga lammfärsbullar som serveras i en tomatsås, till detta gör han en örtig couscous med smak av persilja, mynta och spenat!
Rosta kryddorna i en torr panna och mortla sedan kryddorna.
Skala & riv vitlöken fint.
Blanda alla ingredienser och forma till små bollar (doppa fingrarna i vatten emellan för att lättare forma bullarna). Stek lamfärsbullarna i olivolja tills de får fin yta och lägg åt sidan. Använd samma stekpanna till att göra tomatsåsen.
Tomatsås
Skiva vitlöken fint och stek i olivolja i samma panna som köttbullarna. Slå på vit vin och tomaterna och låt sjuda försiktigt.
Tillsätt sedan lammfärsbullarna för att sjuda färdigt på låg värme i tomatsåsen.
Grön couscous
Mixa spenat, mynta & persilja i en matberedare, slå på couscous och mixa snabbt.
Koka upp grönsaksbuljongen och slå den över couscousen. Låt svälla under lock ca 5 minuter.
Servera lammfärsbullarna med den örtiga couscousen.