De här köttbullarna på lammfärs kan du äta både varma och kalla. Satsen räcker till 25-30 små köttbullar. Här serveras de som varmrätt med aubergineröra och kokt ris.
Skär auberginen i skivor och sedan i mindre bitar. Varva aubergine och salt i ett durkslag. Låt stå att rinna av ca 1 timme. Skala löken och finhacka hälften. Skär tomaterna grovt och spara spadet. Fräs löken och aubergineskivorna i olivolja, häll på tomaterna och spadet. Pressa ner en vitlöksklyfta och krydda med basilika, salt och svartpeppar. Låt sjuda på medelvärme utan lock i ca 5 minuter.
Riv den andra lökhalvan och potatisen på rivjärn. Hacka persiljan och skala de återstående vitlöksklyftorna. Blanda lammfärsen med potatis, lök, hälften av persiljan, uppvispat ägg och mjölk. Krydda med salt, vitpeppar från kvarnen och muskot. Pressa ner vitlöken och blanda noga.
Skölj händerna i kallt vatten och forma små köttbullar av smeten. Stek köttbullarna i omgångar i smör i 3-4 minuter. Håll köttbullarna varma tills alla är klara. Hetta upp aubergineröran och servera till köttbullarna och kokt ris. Strö över resten av persiljan vid servering.