41 ingredienser
"Denna rätt uppfyller alla kriterier för god smak, hälsa och minskad klimatpåverkan. Genom att använda svenskodlade baljväxter ihop med lammfärsen minskar köttmängden utan att kompromissa med smaken enligt 50/50-principen. Att byta ut hälften av allt kött mot baljväxter och grönsaker kan avsevärt minska vårt klimatavtryck och förbättra vår hälsa. Jag hoppas att du vill anamma 50/50-principen och bidra till positiv inverkan på både miljön och hälsa, utan att tumma på smaken." /Jessie
Att hydrotermiskt behandla spannmål som t.ex. korn innebär att våra kroppar lättare tar upp de mineraler som finns i kornet. Det innebär att du t.ex. får i dig lika mycket järn från denna bulgur som från köttbullar. Än så länge är det bara ett företag som tillämpar denna metod och produkterna går att beställa på nätet. Välj också gärna frukt och grönsaker i säsong och gynna våra svenska producenter om du kan. Om inte den svenska sparrisen är i säsong – byt ut mot svartrot.