Servera gärna den här härliga rätten med grönsaker som till exempel haricots verts eller en fräsch grönsallad och självklart - ett glas fylligt rödvin.
Skär löken i 4 klyftor och lägg tillsammans med tomat, timjankvistar och vitlöksklyftor i en panna (eller ugn 225°C) med lite olja och salt. Stek på låg-medeltemperatur i ca 15-20 minuter. De ska bli mjuka och aningen rostade.
Tillsätt vin och fond, låt puttra en stund så att alkoholen kokar bort, ca 5 minuter. Plocka sedan ut timjankvistarna, mixa och sila av.
När köttet sen tas ut ur pannan för att vila, deglacera pannan, dvs häll i en skvätt vatten och vispa runt för att ta tillvara på smakämnena. Tillsätt det till mixen och sila sedan av.
Häll på grädden och koka upp, låt såsen tjockna en aning och tillsätt sedan smöret under vispning.
Smaka av med salt, peppar samt en nypa socker.
Potatis
Skiva löken tunt och lägg i en panna. Salta och stek länge på låg-medeltemperatur, den ska bli mjuk och karamelliseras något.
Skala och skiva potatisen, ca 4-5 mm tjocka skivor.
Stek potatisen på medeltemperatur i lite olja. Potatisen ska bli helt tillagad och få fin färg. Smaka av med salt och peppar.
När det är dags att servera - varva potatisskivorna med lökblandningen.
Kött
Putsa köttet, salta och peppra och ställ åt sidan.
Hetta upp pannan med lite olja och en klick smör, lägg i lite färsk timjan, en hel vitlöksklyfta och sedan köttet. Innerfilé ska tillagas snabbt och kräver därför en hög värme för att få en fin stekyta.
Lyft upp köttet ur pannan för att vila och deglacera pannan (häll därefter i den mixade såsbasen).
Tranchera köttet (skiva upp) och lägg därefter upp på tallrik tillsammans med såsen och den råstekta potatisbakelsen.