Lammkebab med bovetetabbouleh

koket.se
Lammkebab med bovetetabbouleh
Foto: TV4/ Erik Videgård
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

Lammkebab med bovetetabbouleh

22 ingredienser

30 min + tid i kyl

Lammkebab med bovetetabbouleh är en smart vardagsräddare som samtidigt sätter lite guldkant på dagen!

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik Videgård på Instagram - där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Lammkebab

  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk korianderfrö, malda
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 450 g lammfärs
  • 3 msk gul lök, riven
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 msk oregano, hackad
  • 2 msk mynta, hackad
  • 2 msk färsk koriander, hackad

Bovetetabbouleh

  • 0,8 dl olivolja (fin sort)
  • 3 msk citronsaft
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl bovete, kokt
  • 200 g färsk kruspersilja, finhackad
  • 100 g tomat, finhackade (fasta)
  • 2 salladslökar, finhackade
  • 20 g mynta, finhackad

Gör så här

Lammkebab

  1. Hetta upp en panna, tillsätt oljan och fräs spiskummin, paprikapulver, korianderfrön, salt och chiliflakes tills det doftar. Rör hela tiden.
  2. Blanda färsen med lök, vitlök, ingefära, de färska örterna och de rostade kryddorna.
  3. Forma färsen till fyra ”korvar” och sätt ett spett i varje.
  4. Kyl färsspetten i 1 timme innan du steker eller grillar dem.
  5. Pensla färsspetten med olja under stekningen.

Bovetetabbouleh

  1. Blanda olivolja, citronsaft, salt och svartpeppar i en stor skål.
  2. Tillsätt bovete i skålen och låt det suga åt sig dressingen i 30 minuter.
  3. Blanda persilja, tomater, salladslök och mynta för sig.
  4. När bovetet har absorberat dressingen blandar du ner tomatblandningen.