Lammkorv med hummersallad och pommes animal style
Foto: TV4
Lammkorv med hummersallad och pommes animal style
Ingredienser
- 4 merguezkorv (lammkorv)
- 4 korvbröd (stora briochebröd)
Hummersallad
- 120 g hummer (rensat hummerkött)
- 1 msk senap
- 3 msk majonnäs
- färsk gräslök
Pommes animal
- 400 g pommes frites
- färsk persilja
- 4 skivor cheddarost
- rostad lök
- frityrolja
Pommes animalsås
- 1 gul lök
- 1 dl pickles
- 1 dl majonnäs
- 1 msk ketchup
- 0,5 msk dijonsenap
- 1 tsk vitlökspulver
Gör så här
- Skala och hacka löken. Stek löken i smör i en stekpanna tills den är karamelliserad. Ställ åt sidan och låt svalna.
- Hacka pickelsen. Blanda med majonnäs, ketchup, dijonsenap, vitlökspulver och den karamelliserade löken. Smaka av med salt och peppar.
- Skär hummerköttet i mindre bitar. Skär gräslöken fint. Blanda hummerkött med gräslök, senap och majonnäs. Smaka av med salt och peppar
- Tillaga pommes frites i ugn eller fritera i olja.
- Salta pommes frites och lägg upp i en ugnssäker form.
- Täck med ostskivor och sätt in i ugnen (220 grader). Ta ut när osten har smält och toppa med pickles- och majonnäsåsen, persilja och rostad lök.
- Stek korvbrödet med insidan nedåt i smör i en stekpanna. Stek sedan korven.
- Ställ fram alla komponenter på bordet och låt var och en förse sig.