En hel kotlettrad av lamm räcker fint till 4 personer. Vitsen med att tillaga den hel är att köttet behåller sin saftighet lättare. Coca cola-marinaden ger fin smak.
Coca cola-marinad: Skala och hacka vitlöksklyftorna. Blanda samman coca cola, olja, vinäger, honung, kanel, koriander och chili, rör ner vitlöken. Lägg kotlettraden i marinaden i 2 timmar.
Sätt ugnen på 175°. Krydda köttet med rosmarin, salt och peppar. Bryn kotlettraden hel i stekpanna så att den får fin färg. Ställ in den i ugnen att eftersteka i ca 20 minuter, låt den sedan vila i aluminiumfolie ca 15 minuter. Då behåller köttet saftigheten och värmen blir jämnt fördelad. Skär isär kotletterna och lägg upp dem.
Grönsaker: Skala och skär moroten i mindre bitar och skär paprikan i mindre bitar. Bryt mindre buketter av broccoli och blomkål. Koka paprika, morot, broccoli, blomkål och haricots verts. Skölj dem i kallt vatten. Vänd grönsakerna i smält smör, krydda med salt och peppar.