Gnid in lammracket med salt och peppar. Stek dem i rapsolja tills de fått vacker färg runt om, ta upp och låt svalna.
Blanda vitlök, pankoströbröd, persilja, spiskummin, rosmarin och parmesanost. Späd med lite olivolja.
Pensla lammracksen med senap och klappa in örtblandningen runt om, låt vila en timme i kylen.
Sätt ugnen på 150 grader och sätt en termometer i köttets tjockaste del. Baka tills kärntemperaturen är 45 grader, höj ugnsvärmen till 250 grader och fortsätt baka tills köttet har 50 grader i innertemperatur (medium). Då har det även fått en vacker färg. Låt vila 20 minuter innan du skär upp köttet.
Persisk ratatouille
Skiva alla grönsaker i 0,5 cm tjocka skivor. Salta, peppra och stek bitarna tills de fått vacker färg men fortfarande har lite kärna. Ta åt sidan och gör såsen.
Sås
Fräs lök, vitlök och paprika i olivoljan tills löken är genomskinlig.
Salta, peppra och tillsätt timjan, tomater samt vatten. Låt puttra på svag värme tills vätskan nästan helt försvunnit.
Tillsätt slutligen basilika och ta upp timjankvistarna.
Servering
Bottna en ugnsfast form med såsen, arrangera grönsakerna vackert ovanpå. Värm rätten i ugnen.