Sätt ugnen på 175 grader. Salta och peppra racksen och bryn i stekpanna i 3 msk matolja och 2 msk smör.
Blanda 1 dl olivolja med saft och skal från 1 citron, 2 vitlöksklyftor, salt och peppar. Häll citronoljan över racksen och låt köttet gå klart i ugn till 55 grader innertemperatur. Låt sedan vila.
Chimichurri
Blanda alla gröna örter med resterande vitlök, vinäger, socker, 1 dl olivolja, saft från 2 lime och skalet från en och grön chili. Med eller utan frön beroende på hur stark man vill ha den. Mixa slät och smaka av med salt och peppar.
Mangosalsa
Tärna mango och avokado fint. Finhacka gul lök. Strimla myntabladen fint. Finhacka röd chili. Blanda upp allt med juicen från citronen och resterande limeskal. Smaka av med salt och peppar.
Potatis
Tärna potatisen fint i centimeterstora bitar och lägg i kallt vatten så stärkelsen släpper i ca 30 minuter. Låt torka på papper. Stek sedan i panna i rikligt med matolja. Salta peppra.