Lammracks med getostkroketter

NYHET
Lammracks med getostkroketter
Foto: TV4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Lammracks med getostkroketter

28 ingredienser

1 h

Lammracks med getostkroketter och ramslökssås är en rätt fylld med vårsmaker!

Ingredienser

portioner

Lamm

  • 8 lammracks
  • salt
  • peppar

Kroketter

  • 1 dl mjölk
  • 250 g getost
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 msk garam masala
  • 1 blomkål
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 3 dl pankoströbröd
  • 1 tsk salt

Lammsås

  • lammben (från racksen)
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk torkad timjan
  • 2 dl rött vin
  • 1 rödlök, hackad
  • 1 tsk vitlök, riven
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt
  • peppar

Ramslökssås

  • 50 g ramslök
  • 50 g spenat
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk grekisk yoghurt
  • 1 citron, rivet skal och juice

Servering

  • 2 l frityrolja

Gör så här

Lamm

  1. Börja med att krydda lammet med salt och peppar.
  2. Bryna sedan lammet i en varm panna eller på grillen.
  3. Låt sedan lammet vila.

Kroketter

  1. Värm upp mjölken.
  2. Hacka getosten i mindre bitar.
  3. Mixa sedan getostbitarna i en matberedare med gurkmeja, garam masala och varm mjölk.
  4. Riv blomkålen på den grova sidan av ett rivjärn, pressa ur eventuell vätska.
  5. Blanda getostkrämen med den rivna blomkålen och forma till stora bollar.
  6. Panera sedan bollarna i mjöl, ägg och ströbröd.

Lammsås

  1. Skär av benen från lammracksen så att du enbart har filéerna av köttet kvar.
  2. Bryn sedan benen i en varm panna och tillsätt övriga ingredienser. Låt koka i minst 20 minuter.
  3. Sila av såsen och smaka av med salt och peppar.

Ramslökssås

  1. Mixa ramslök, spenat, olivolja, yoghurt och citron.

Servering

  1. Tillaga lammet tills det är runt 58-60 grader.
  2. Fritera getostkroketterna gyllene.
  3. Servera lammet med kroketterna, varm lammsås och kall ramslökssås.