Gör djupa hål i köttet med en kniv. Detta för att smakerna från marinaden ska sugas upp lättare.
Blanda smöret med kryddorna och vitlöken till en jämn smet. Gnid in köttet med kryddsmöret, försök att få in extra av kryddblandningen i hålen.
Stick in en stektermometer på det tjockaste stället och lägg lammsteken på ett galler. Ställ in den i ugnen med långpanna under som fångar upp skyn.
Stek tills din termometer visar 62–65 grader, ungefär 60–80 minuters stektid. Lammsteken får gärna vara rosa inuti. Ös steken några gånger med skyn under stekningen.
Kryddsalt
Rosta kumminfröna i en torr stekpanna på medelhög värme tills det börjar dofta. Mortla därefter fröna. Blanda med övriga kryddor och häll upp i en lite skål.
Servering
Servera lammsteken med ugnsstekt potatis och kryddsaltet. Du ska doppa det varma köttet i saltet.