Mixa smör och mjöl till en smuldeg. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Lägg den kallt 1 timme.
Använd matberedaren och mixa fin färs av lever, fläskfärs och späck var för sig och sen tillsammans.
Skär fläskfilén i små tärningar.
Arbeta in övriga ingredienser i färsen.
Kavla ut degen och klä en avlång brödform så att degen hänger lite över kanten. Använd resten av degen till ett lock.
Slå färsen i formen och varva med tärningar av filén. Vik degkanterna över färsen och lägg på deglocket. Stick några hål och lägg på eventuella dekorationer av restdeg.
Grädda i nedre delen av ugnen tills locket börjar få färg. Sänk då värmen till 125-130° och fortsätt grädda patén klar cirka 1 1/2 - 1 3/4 timme totalt. Lägg aluminiumfolie över om locket blir för mörkt. Låt patén kallna helt innan den skärs upp.