Lardo ”creme paradiso”

koket.se
Lardo ”creme paradiso”
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Lardo ”creme paradiso”

6 ingredienser

20 m

Ett typiskt italienskt brödpålägg med mycket smak, gjort på späck från gris, rosmarin, vitlök och peppar.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 350 g malet späck/ryggfett från gris
  • 6 klyftor vitlök
  • 4 pepparkorn
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt

Gör så här

  1. Hacka vitlöksklyftorna fint och ha på lite salt. Mosa hacket så att det blir krämigt.
  2. Hacka rosmarin fint och mortla/stöt pepparkornen
  3. Gör en liten grop i det malda fettet och häll i vinägern.
  4. Strö på resten av ingredienserna och börja knåda ihop smakerna. Smaka av blandningen med salt.
  5. Ställ kylskåpskallt och låt det stelna till lite. Servera som matfett på brödskivor stekta i olivolja och lite hackad rosmarin på.