Lasagne med mozzarella

koket.se
Lasagne med mozzarella
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Lasagne med mozzarella

8 ingredienser

30 m

Gillar du lasagne? Då måste du testa den här versionen med mozzarella! Den kan snabbt blir en favorit för hela familjen.

Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 förp lasagneplattor
  • 500 g nötfärs
  • 1 burk krossade tomater (smaksatta)
  • 250 g ricotta
  • 150 g mozzarellaost, riven
  • olja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Bryt okokt lasagne i 4–6 bitar.
  3. Koka upp en kastrull med vatten och en tesked salt. Häll i pastabitarna och koka enligt förpackning, ca 7–9 minuter.
  4. Hetta upp olja i en djup stekpanna. Tillsätt färsen och stek den under omrörning så att den smular sig. Salta och peppra.
  5. Tillsätt krossade tomater.
  6. Sila av pastan och lägg ner den i färsen.
  7. Tillsätt ricotta och blanda runt.
  8. Toppa med riven mozzarellaost och grädda i 10–15 minuter eller tills osten smält och blivit gyllene!