Vaniljpanacotta med marinerade hallon

Vaniljpanacotta med marinerade hallon
Foto: TV4

Vaniljpanacotta med marinerade hallon

Av: Lasse - Falkenberg

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

3h

Vaniljpanacotta med hallon marinerade i vaniljvodka, toppad med hela hallon och riven mörk choklad. Fräsch panacotta med lite syra av yoghurt.

Tyvärr har vi inte fått något dryckestips till efterrätten.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 0,5 dl rörsocker
  • 2 gelatinblad
  • 1,5 dl turkisk yoghurt
  • 200 g hallon, gärna färska
  • 1 msk vaniljvodka
  • 1 msk vaniljsocker
  • 25 g choklad, mörk 85 % kakao
  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Mosa hälften av hallonen med vodka och vaniljsocker, ställ undan.
  2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten ca 5 minuter.
  3. Koka upp grädde, rörsocker och vaniljstång.
  4. Lägg i avrunna och urkramade gelatinblad.
  5. Rör om så att de smälter.
  6. Lyft upp vaniljstången och rensa ur fröna (dela stången på längden och skrapa ur fröna) och lägg tillbaka fröna.
  7. Rör om och låt det sen svalna.
  8. Fördela de marinerade hallonen i 4 spetsiga glas.
  9. Fyll upp med grädden och ställ in i kylen, minst 2 timmar.

Vid servering

  1. Garnera med resten av hallonen, riv över choklad och toppa med ett citronmelissblad.