Lättlagad indisk halloumigryta

Lättlagad indisk halloumigryta
Foto: Köket.se

Lättlagad indisk halloumigryta

16 ingredienser

25 m

En lättlagad vegetarisk indisk gryta med halloumi, zucchini, tomat och garam malsala. Serveras som bäst med nykokt ris och varmt naanbröd.

Felix Osötade Ketchup
FELIX osötad ketchup ny

Felix Osötade Ketchup

Utan tillsatt socker och sötningsmedel. Lite mindre söt men samma goda ketchupsmak som originalet.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Halloumigryta

  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 25 g smör, till stekning
  • 125 g körsbärstomater
  • 0,5 zucchini
  • 2 tsk hel kummin
  • 1 msk garam masala
  • 2 dl Felix tomatketchup osötad
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 70 g spenat
  • 2 halloumiostar
  • olja, till stekning
  • salt

Servering

  • 4 port ris, kokt
  • 2 dl cashewnötter, rostade
  • 2 naanbröd

Gör så här

  1. Skala och hacka gul lök. Skala och skiva vitlöken. Fräs löken försiktigt i smör i en kastrull tills det mjuknat.
  2. Halvera tomaterna och skär zucchinin i halvmånar. Tillsätt tomater, zucchini och kryddorna i kastrullen och fräs ytterligare någon minut.
  3. Tillsätt ketchup och matgrädde och låt koka ihop.
  4. Tärna under tiden halloumin och stek i lite olja i en stekpanna tills osten fått en fin yta.
  5. Rör ner den stekta halloumin och spenat i grytan och rör om tills spenaten mjuknat. Dra av från värmen och smaka av med salt.
  6. Servera med ris och naan. Toppa med lite rostade cashewnötter.
TIPS!
Fler tips från Felix!
Behållbara maten avsnitt 3

Fler tips från Felix!

Här hittar du 5 enkla klimatsmarta tips!

Läs mer