Lättlagad och krämig vegolasagne

Lättlagad och krämig vegolasagne
Foto: köket.se

Lättlagad och krämig vegolasagne

11 ingredienser

40 min

Gör lasagnen extra krämig och god genom att byta ut bechamelsåsen mot Philadelphia - enkelt, krämigt och riktigt gott. Philadelphian varvas med vitlökstekt aubergine, tomatsås och färska lasagneplattor.

Philadelphia Original
Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original

En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 aubergine
  • 1 gul lök
  • 70 g spenat
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • salt
  • olja, till stekning
  • 400 g tomatsås [1 burk]
  • 150 g soltorkade tomater
  • 1 förp färska lasagneplattor
  • 300 g Philadelphia Original
  • 1 dl ost, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skiva aubergine och lök tunt. Fräs i en stekpanna tillsammans med olja tills det börjar mjuka. Tillsätt då spenat och vitlök till stekpannan och fräs tills allt är mjukt.
  3. Häll upp tomatsåsen i en skål och mixa ner de soltorkade tomaterna.
  4. Börja med ett lager tomatsås. Varva sedan grönsaker och tomatsås med lasagneplattor och lager av Philadelphia i en ugnsform.
  5. Avsluta med ett tunt lager tomatsås och riven ost.
  6. Gratinera i ugnen i 15-20 minuter.
TIPS!
Fler tips!
Vegetarisk pizza bianco på tre sätt

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda, krämiga recept från Philadelphia.

Läs mer