Lättlagad vegetarisk bolognese

Felix Lättlagad vegetarisk bolognese
Foto: köket.se

Lättlagad vegetarisk bolognese

15 ingredienser

30 min

Spaghetti bolognese är en klassiker som vi aldrig tröttnar på. I det här enkla receptet använder du vegofärs, soltorkade tomater och osötad ketchup från Felix  - det ger en rund och riktigt god smak! 

Felix Osötade Ketchup
FELIX osötad ketchup ny

Felix Osötade Ketchup

Utan tillsatt socker och sötningsmedel. Lite mindre söt men samma goda ketchupsmak som originalet.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • olja, till stekning
  • 500 g vegofärs
  • 100 g soltorkade tomater, strimlade
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 2 dl rött vin
  • 1 msk grönsaksfond (koncentrerad)
  • 4 dl Felix tomatketchup osötad
  • 2 kvistar färsk timjan
  • salt
  • peppar

Servering

  • 4 port pasta
  • 2 dl parmesanost, riven
  • basilika

Gör så här

  1. Skala och hacka den gula löken. Skala och riv moroten.
  2. Fräs lök och morot mjukt i en stor gryta tillsammans med olja. Tillsätt vegofärsen, soltorkade tomater och vitlök och fräs ytterligare några minuter.
  3. Slå över rött vin och låt koka in. Tillsätt ketchup, fond och repad timjan och låt puttra medan du kokar pastan, ca 10-15 minuter.
  4. Tillsätt eventuellt lite vatten om såsen tjocknar för mycket. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka under tiden pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  6. Servera med lite riven parmesan och färsk basilika om du önskar.
TIPS!
Fler tips från Felix!
Senapsstuvad krögarpytt med stekt ägg och picklad lök

Fler tips från Felix!

Billig vardagsmat - här är 6 smarta budgettips!

Läs mer