Spröd dessertskål med mangosorbet

Spröd dessertskål med mangosorbet
Foto: Ulrika Pousette
Maud Onnermark
Maud Onnermark

Spröd dessertskål med mangosorbet

Av: Maud Onnermark

Från: Lättlagade desserter

5 ingredienser

Enkel dessert som görs med vårrulledeg och serveras med mangosorbet och passionfrukt. Receptet är hämtat ur boken Lättlagade desserter

Vårrulledeg köper man i butiker som säljer asiatisk mat. I stället för mangosorbet är det gott med jordgubbs- eller hallonsorbet eller vaniljglass. /Maud Onnermark

Se fler recept ur boken

Lättlagade desserter

Ingredienser

portioner
  • 6 ark vårrulledeg, cirka 20 x 20 cm
  • 2 msk smör, smält
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 l mangosorbet
  • 3 passionsfrukter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tina vårrulledegen i förpackningen.
  3. Lossa arken och lägg dem i smorda cocotteformar av porslin så att det bildas en skål.
  4. Pensla med smör och strö över socker.
  5. Grädda mitt i ugnen 8–10 minuter tills de börjar få färg.
  6. Låt svalna i formen och ta sedan ur dem försiktigt.
  7. Vid serveringen, gör kulor av sorbeten och lägg i ”skålarna”.
  8. Halvera och gröp ur passionsfrukt över sorbeten.