Lättlagade rödbetsbiffar med morötter

Lättlagade rödbetsbiffar med morötter
Foto: Zeina Mourtada
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Lättlagade rödbetsbiffar med morötter

9 ingredienser

30 m

Vegetariska biffar på rödbetor och morötter. Servera gärna som en del av en vegetarisk buffé eller som vardagsmiddag med valfria tillbehör.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 300 g rödbeta ((råa))
  • 200 g morot
  • 1 gul lök
  • 2 ägg
  • 1-1,5 dl ströbröd
  • salt
  • peppar
  • smör, till stekning (eller olja)
  • sallad, till servering

Gör så här

  1. Riv rödbetor och morot på grova sidan av rivjärnet.
  2. Finhacka löken och stek den tills den får färg.
  3. Blanda sedan alla ingredienser förutom salladsblad i en bunke. Låt seten stå och svälla i 5 min. Om smeten känns för lös kan du tillsätta lite mer ströbröd.
  4. Forma till små biffar och stek i smör eller olja ca 3 minuter på varje sida. Låt biffarna svalna och lägg upp tillsammans med salladen.
  5. Servera gärna med en yoghurtsås med vitlök eller fetaostkräm.