Hamburgare

Hamburgare
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Hamburgare

15 ingredienser

20 m

Hemgjorda hamburgare som serveras med dressing spetsad med konjak!

Ingredienser

portioner
  • 800 g nötfärs
  • 2 tsk worcestersås
  • salt
  • peppar
  • 8 skivor formfranska
  • 1 förp saltgurka
  • 8 skivor cheddarost
  • 2 tomater
  • 1 salladshuvud
  • 1 förp bacon
  • rostad lök
  • 1 msk chilisås
  • 1 förp bostongurka
  • 4 msk majonnäs
  • 1 msk cognac

Gör så här

  1. Blanda nötfärsen med worcestershiresås, salta och peppra. Forma till burgare och stek dem i en panna med smör till önskad stekgrad.
  2. Blanda ihop chilisås, bostongurka, majonnäs och konjak till en dressing.
  3. Rosta eventuellt bröden lätt i en stekpanna.
  4. Skär tomaten och salladen och lägg upp resten av tillbehören i skålar. Servera tillsammans med hamburgaren, brödet och dressingen.