Tacokryddad köttfärspaj

Tacopaj
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Tacokryddad köttfärspaj

15 ingredienser

50 min

Vanlig köttfärspaj blir extra festlig med mexikanska kryddor och fräscha tillbehör.

Ingredienser

portioner

Pajdeg:

  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 0,75 dl flytande margarin
  • 1 dl kvarg 10 %

Fyllning:

  • 400 g köttfärs
  • 0,5 förp taco kryddmix
  • 0,5 gul lök
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • salt

Tillbehör:

  • salsa
  • ost, riven
  • gräddfil
  • gurka
  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Stek köttfärsen i olja eller smör i en stekpanna och tillsätt hälften av tacokrydda med en skvätt vatten. Hacka löken och låt den steka med. Ta bort från värmen när det är klart.
  2. Blanda ingredienserna till pajdegen i en bunke till en smidig deg och tryck ut den i en pajform.
  3. Lägg färsen i pajskalet. Vispa ihop ägg och mjölk och häll över. Strö över lite salt.
  4. Grädda en stor paj cirka 40 minuter och en liten cirka 20-25 minuter. Det går utmärkt att grädda pajerna i portionsformar och frysa in dem.