Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Tandoorilax med couscous
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Tandoorilax med couscous
45
Spara
Av:
Pelle Johansson
15
ingredienser
25 min
Lättlagad lax med tandoori och couscous.
Indisk mat
Snabbt
Vardagsmiddag
Ingredienser
600 g lax, skinn- och benfri
1 msk tandoorikrydda
1 buljongtärning
5 dl vatten
2 dl yoghurt
2 dl couscous
1 röd paprika
1 zucchini
0,5 purjolök
1 förp kikärtor
2 tomater
1 citron
0,25 knippe persilja
1 klyfta vitlök
salt
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Strö över persiljan och servera couscousen med den ugnsbakade laxen.
Sätt ugnen på 200 garder. Blanda yoghurt och tandoorikrydda. Marinera den skinn- och benfria laxen i yoghurten.
Baka laxen i ugn i cirka 12 minuter.
Koka upp buljongtärning och vatten och slå över couscousen. Låt stå i cirka 10 minuter.
Skär ner grönsakerna i munsbitar och blanda ner dem i couscousen tillsammans med kikärtorna. Pressa i vitlök och citronsaft. Salta.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut