Ugnsbakad lax med teriyakisås

Ugnsbakad lax med teriyakisås
Foto: Susanne Hallmann

Ugnsbakad lax med teriyakisås

Av: Paula Ahlsén Söder

Från: Lax – från vardag till lyx

5 ingredienser

30 min

Mycket god, lite sötsur sås som kommer väl överens med laxens sälta. Extra gott blir det med de olika fröerna som får baka med på slutet. Recept från kokboken Lax – från vardag till lyx.

Ingredienser

portioner

Ugnsbakad lax

  • 600 g laxfilé
  • 2 dl teriyakisås
  • 1 dl blandade frön, blandade (t ex sesam-, pumpa- och solrosfrön)

Serveras med

  • ris (eller nudlar)
  • bit papaya (eller mango, kiwi eller melon)

Gör så här

Ugnsbakad lax

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Lägg laxsidan i en smord ugnsform.
  3. Pensla över rikligt med teriyakisås.
  4. Baka laxen ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är ca 48 grader.
  5. Ta ut laxen och häll över fröblandningen.
  6. Sätt in fisken ytterligare några minuter i ugnen.
  7. Servera ugnsbakad lax med ris eller nudlar och tärnad frukt.