Mixa ihop olja, dill och babyspenat. Mixa tills det nästan ryker i mixern, det är när oljan blir varm som spenatbladen släpper sin fina färg. Häll av i en finmaskig sil. Låt oljan svalna till rumstemperatur. (Det går bra att värma upp oljan, dill och babyspenat i en liten kastrull på plattan till 60 grader och sedan mixa om man vill istället.)
Rör ihop äggulor och dijonsenap, tillsätt den gröna oljan droppvis tills det blir en tjock majonnäs. Tillsätt citronsaft och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Citronette
Vispa ihop ingredienserna till citronetten. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Laxfilé
Sätt ugnen på 150 grader.
Lägg laxen i en ugnssäker form. Pensla med olivolja och salta. Tillaga i ugnen ca 20 minuter tills innertemperaturen är 54-56 grader.
Blomkål
Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Skär loss blomkålsbuketterna. Låt buketterna koka i vattnet 5-10 minuter beroende på storlek, de får inte koka för länge då man vill ha lite tuggmotstånd kvar.
Häll av vattnet och slunga blomkålen före servering i citronetten.
Servering
Servera blomkålen slungad i citronette till den ugnsbakade laxen och den härligt gröna dillmajonnäsen. Dekorera med dill.