Lax i ugn med pesto, rödbetor och serranoströssel

Lax i ugn med pesto, rödbetor och serranoströssel
Foto: Köket
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Lax i ugn med pesto, rödbetor och serranoströssel

8 ingredienser

30 m

Smakrik och lättlagad lax i ugn med smak av pesto. Det knapriga serranoströsslet ger en härlig sälta och krispighet till rätten.

Ingredienser

portioner
  • 500 g laxfilé
  • 1 dl grön pesto
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 g färdigkokta rödbetor
  • olivolja

Topping

  • 65 g rucolasallad
  • 100 g serranoskinka

Gör så här

Laxen

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ut laxfiléerna i en ugnsfast form eller på en klädd plåt. Bre på pesto, salt och peppar. Dela ner rödbetorna i tunna klyftor och fördela runt laxen. Ringa olivolja över betorna. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills laxen är genomstekt.

Serranoströssel

  1. Lägg ut skinkan på en tallrik med hushållspapper och kör på full effekt i mikron i omgångar. Ha koll på skinkan hela tiden och ta ut när den är torr och hård. Låt svalna och bryt i mindre bitar.
  2. Servera laxen tillsammans med betorna, rucola och serranoströsslet.