Lax i ugn på smördegsbädd

Abba Lax i ugn
Foto: Angelica Söderberg

Lax i ugn på smördegsbädd

9 ingredienser

30 min

Lax är svenskarnas förstahandsval när det kommer till fisk och vardagsmat. Det här är en lyxigt krämig laxgratäng på frasig smördegsbädd som är lika god till vardag som till fest. Och barnen kommer älska den!

Servera gratängen med potatismos, rotfrukter eller en god och matig sallad.

Abba Middagsklart Mild tomat & örtsås
Abba middagsklart tomat och örtsås 2022

Abba Middagsklart Mild tomat & örtsås

En mild och god gratängsås för ugnsbakad fisk på grädde, tomat, örter och buljong.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 bitar laxfilé
  • 1 Abba Middagsklart Mild tomat & örtsås
  • 1 förp smördeg
  • 1 dl grädde
  • 1 förp körsbärstomater
  • 2 morötter, små och tunt skivade
  • salt
  • peppar
  • ev gratängost

Gör så här

  1. Täck gratängformen med smördegsplattor en bit upp på kanterna.
  2. Fyll formen med de tunt skivade morötterna, laxen, Abbas tomatsås, grädde, lite salt och peppar, körsbärstomater och om så önskas lite gratängost på toppen. Vik ner smördegskanterna runt om fisken.
  3. Gräddas i ugnen på 225 grader i ca 20-30 minuter.
TIPS!
Abba tipsar!
Abba Laxpasta

Abba tipsar!

Här är 7 snabba, enkla och lättlagade laxrecept som även barnen älskar!

Läs mer