Dela laxen i mindre bitar. Lägg laxen i en matberedare med kniv. Blanda kort. Strö över salt och ägg. Blanda snabbt och häll i grädden och blanda igen. Smeten ska inte vara slät, den får gärna ha lite större bitar. Klicka ut biffarna med sked på ett fat.
Mortla fänkålsfrön och strö dem över på ovansidan av biffarna. Förbered hit och gör sedan salladen.
Skär löken tunt med mandolin och lägg i en stor skål. Dela rädisorna i klyftor, skär gurkan i bitar och hacka dillen. Lägg i skålen och riv över citronskal och vitlök. Klicka över gräddfil och vänd ner. Smaka av med salt och ringla över lite olivolja.
Lägg biffarna med fänkålsfröna nedåt i stekpannan och stek biffarna i olivolja 1,5-2 minuter på varje sida tills de fått en fin gyllenbrun färg. Servera direkt med kokt potatis och salladen.