Hemgjorda fiskbullar på lax tillagas i en krämig sås med dill där socker och ättika ger rätt balans mellan syra och sötma. Till fiskbullarna bjuds det på kokta morötter och potatis vända i smör.
Skär laxen i mindre bitar. Lägg lax, äggula och salt i en mixer. Mixa slätt. Tillsätt grädden, lite i taget, och fortsätt mixa till en slät konsistens.
Skala och skär potatis och morot i ungefär lika stora bitar.
Koka potatisen och moroten i välsaltat vatten.
Forma bollar av laxfärsen och stek på bägge sidor i smör i en stekpanna på medelhög värme.
När laxbullarna har fått fin färg - tillsätt grädden, fiskbuljongen, lagerbladen, ättika, socker och vitpeppar. Låt såsen koka ihop ca 5 minuter.
Finhacka dillen. Tillsätt dillen i såsen. Smaka av och se om det behövs mer salt, ättika och socker. Lyft upp lagerbladen.
Häll av potatis och morötter. Tillsätt smöret till potatis och morötter och rör om.