1 kruka koriander, blad plockade och stjälkar finhackade
salt
neutral rapsolja, att steka i
Gör så här
Börja med att skölja riset ordentligt och låt det droppa av i sil. Häll kokande vattnet över saffranet i en liten skål och låt stå i 5 minuter.
Finhacka löken till riset och stek i en kastrull med lite olja till löken är mjuk.
Lägg riset i kastrullen, häll på buljong och saffransvatten. Låt koka under lock till riset är klart, det tar ca 10 minuter. Dra sedan av från plattan och låt stå i 10 minuter. Fluffa sedan riset med en gaffel innan servering.
Påbörja laxcurryn genom att steka lök till den är mjuk och börjar få lite färg. Lägg då i vitlök som får steka med i några minuter.
Tillsätt sedan riven ingefära, malen koriander, garam masala, currypulver, svartpeppar, hackade korianderstjälkar, kokosmjölk och krossade tomater. Låt koka upp och puttra i 10 minuter.
Tillsätt muscovadosocker samt lime och rör om väl. Smaka av med salt och ev mer socker och lime.
Lägg i laxbitarna och låt koka upp. Dra direkt av från värmen, strö över korianderblad och servera med saffransriset.