Goda grönsaker rostas med honung i ugnen tillsammans med laxfilé - allt på en plåt. Medan ugnen gör jobbet, svänger du ihop en snabb sås med bland annat crème fraiche och citron.
Lägg på en plåt och ringla över olivolja. Blanda runt och lägg några timjankvistar över. Sätt in i ugnen i ca 40 minuter. Tillsätt honung och salta efter halva tiden.
Gnid in laxfilén med olivolja och salt.
Sänk ugnsvärmen till 150 grader när rotfrukterna är färdigrostade.
Lägg sedan fiskbitarna ovanpå grönsakerna. Tillaga laxen till innertemperaturen är 50 grader, det tar 5-15 minuter beroende på hur tjock laxfilén är.
Gör under tiden krämen. Vispa crème fraiche tills den blir riktigt tjock och fluffig likt en mousse.
Vänd i klippt krasse, finrivet citronskal, salt och nymalen svartpeppar.
Servera rotfrukterna och fisken tillsammans med den vispade crème fraichen.