Laxqueneller i vitvinssås
Ingredienser
Laxqueneller
- 500 g laxfilé (urbenad)
- 2 tsk salt
- 2 äggvitor
- 3 dl vispgrädde (kylskåpskall)
- 2 msk vitt vin
- 1 krm cayennepeppar
- vitpeppar
- 1 lagerblad
- 5 vitpepparkorn
Vitvinssås
- 2 schalottenlökar
- 1 champinjoner
- 2 dl vitt vin
- 0,5 l fiskbuljong
- 2 dl vispgrädde
- 1,5 tsk majsstärkelse
- 1,5 tsk vatten
- 1 msk citronsaft
- 2 msk smör
- 4 msk forellrom
Citrusdressat grönt
- 1 gurka
- 50 g ärtskott
- 1 msk citronsaft
- havssalt
- krasse
- oxalis
Till servering
- 4 port delikatesspotatis, kokt