Riv brödet i små bitar och stek till frasigt och gyllene runtom. Lägg att rinna av på trippelt hushållspapper.
Majonnäs
Riv lite apelsinskal och spara till slutet av såsen. Koka ner pressad apelsin, soja samt risvinäger i en liten kastrull så halva mängden kvarstår. Kyl ner i iskallt vattenbad.
Gör emulsionen genom att vispa samman äggulan med hälften av den nerkokta sojan, Tillsätt oljan droppvis under ständig vispning till en väldigt tjock emulsion. Rör i resterande nerkokta soja, några flagor apelsinzest samt ingefära.
Citronfänkål
Skiva fänkålen tunt, gärna på mandolin. Droppa över citron, salta och rör om.
Servering
Hyvla gurka med en mandolin eller potatisskalare till långa strängar. Skiva laxen i tunna skivor, ca 3 mm, och lägg direkt på tallriken. Lägg sedan upp citronfänkålen, gurkan, ingefärsemulsion, laxrom och strössla svarta sesamfrön över laxen. Toppa